Minardi – Ferrari?

[photo1]Als we de geruchten moeten geloven zou Minardi volgend jaar wel eens met een Ferrari motor kunnen gaan rijden. Volgens de laatste geruchten zou Ferrari Minardi een aanbod hebben gedaan.

Ook schijnt Minardi ook nog in onderhandeling met Cosworth te zijn. Voor beide motoren dient fors betaald te worden. Het is nog maar de vraag hoeveel geld teambaas Paul Stoddart wil neertellen.

Ferrari heeft namelijk ruimte over, het Italiaanse team heeft er enkele jaren geleden op gerekend dat het twee teams van motoren zou voorzien. In Maranello is in 1999 zelfs een fabriek gebouwd om klantenmotoren te bouwen.

Vorig jaar voorzag Ferrari Sauber en Prost van klantenmotoren, nu is er dus ook plek voor Minardi. Bij Cosworth is overigens ook plek als Arrows van het toneel verdwijnt.

Ferrari is blij als het weer twee teams van motoren zou kunnen voorzien, mogelijk biedt Ferrari de motoren goedkoper aan. In 1991 reden de Minardi’s ook al eens met Ferrari, toen werd de samenwerking beëindigd omdat Minardi de motoren niet meer kon betalen.

[photo2]De samenwerking met Asiatech eindigt waarschijnlijk, Asiatech trekt zich volgend jaar waarschijnlijk terug om in 2004 mogelijk met een eigen team aan de start te staan.

Het blijft nog even afwachten, maar waarschijnlijk wordt het een Cosworth of een Ferrari…

Loading