Minardi gaat PS03 met A23 tijdens test vergelijken

[photo1]European Minardi Cosworth zal zeer binnenkort gaan testen op het circuit van Silverstone. Het Italiaans/ Engelse team zal daarbij met de Minardi PS03 en de Arrows A23 in actie komen, op deze manier wil het team beide chassis vergelijken.

Jos Verstappen krijgt hiermee toch de kans om nog eens ooit in de Arrows A23 te rijden, het is echter niet de bedoeling dat er met de Arrows tijdens de Grand-Prix gereden gaat worden. Waarschijnlijk zullen er wel een groot aantal onderdelen van de Arrows A23 worden overgenomen op de Minardi PS03.

De voorwielophanging van de Arrows lijkt in ieder geval te worden overgenomen door Minardi, Wilson en Verstappen drongen dit seizoen al meerdere keren aan om de voorwielophanging te wijzigen. Nu Minardi meer geld heeft, heeft het team ook de kans om de Minardi PS03 te verbeteren.

[photo2]Daarnaast worden alle data van het voormalige Arrows team, die Minardi heeft gekocht, nauwkeurig geanalyseerd. Hierdoor kan Minardi veel kennen vergaren over de aërodynamica, een punt waar het bij de Minardi PS03 aan schort. Arrows heeft veel data over de aërodynamica, het team had namelijk een eigen windtunnel in het Engelse Bredford.

Overigens heeft Minardi de chassis via een Nederlandse sponsor gekocht. Deze Nederlandse sponsor, die nog niet bekend is, heeft de 5 chassis rechtstreeks bij de veilingmeester in Engeland gekocht.