Minardi is niet meer

[photo1]Minardi is niet meer, na 21 jaar is het team vandaag opgehouden te bestaan. Teambaas Paul Stoddart reed vandaag de allerlaatste ronden van Minardi op het Italiaanse circuit van Vallelunga.

“Het was emotioneler dan ik dacht”, aldus Paul Stoddart. “Ik ben de laatste persoon geweest die in een Minardi heeft gereden. Het team is nu Squadra Toro Rosso, ik wens ze succes al denk ik dat ik niet de enige ben die ze voor altijd als Minardi zal aanzien. Minardi gaat niet alleen om de mensen in het team, het is meer. Ik heb de beste vijf jaren van mijn leven beleefd bij Minardi, ik wil iedereen die hieraan heeft bijgedragen bedanken.”

Veel mensen kwamen naar het circuit om afscheid te nemen van het team. Onder deze mensen waren onder andere Marc Gené , Gianni Morbidelli, en de bekende Italiaanse zanger Max Gazzè.

[photo2]Patrick Friesacher en Robert Doornbos reden 40 gasten van de Muermans Group in de Minardi two-seaters over het circuit. Daarnaast mocht Chinach Nissany, Katherine Legge, Juan Caceres, Roldan Rodriguez, Luca Filippi, en Davide Rigon allen in de Minardi PS05 rijden. Beschamend was daarbij dat de vaste testcoureur van Minardi, de Israëliër Chanoch Nissany, geen enkele debutant voor kon blijven.

Testsessie Vallelunga
1. J. Caceras 1.21.019
2. L.. Filippi 1.21.092
3. K. Legge 1.21.176
4. D. Riggon 1.22.571
5. R. Rodriquez 1.23.140
6. C. Nissany 1.23.272

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading