Minardi met beide bolides aan de finish

[photo1]European Minardi Cosworth coureurs Justin Wilson en Jos Verstappen kwamen vandaag respectievelijk als 11e en 12e aan de finish. Het is de eerste keer dit seizoen dat Minardi beide bolides over de eindstreep weet te brengen.

Voor de start van de race waren er nogal wat problemen, de bolide van Wilson had problemen met de oliedruk. De temperatuur van de Cosworth motor van de Minardi van Verstappen liep veel te hoog op. Door het harde werk van de monteurs van Minardi werden beide problemen nog net op tijd opgelost.

Justin Wilson wist in de eerste ronde maar liefst 9 bolides in te halen! Daarbij moest Wilson ook nog om het wrak van de Jaguar van Antonio Pizzonia heen rijden. Jos Verstappen had voor zijn pitstop veel last van overstuur, de situatie verbeterde wat na zijn pitstops. Na de 3e pitstop liet Verstappen echter zijn motor afslaan, hierbij werden kostbare seconden verloren omdat de bolide niet meteen wilde starten. Verstappen zette echter door, en wist uiteindelijk als 12e over de finish te komen.

[photo2]”Een interessante race, vooral in de eerste ronden,” aldus Justin Wilson. “Antonio Pizzonia liet zijn bolide voor mij afslaan, ik kon hem nog maar net ontwijken. Hierdoor verloor ik veel snelheid en kon Jos Verstappen me passeren. In de eerste bocht vond ik een gaatje en wist ik een Jordan en twee Sauber’s te verschalken. In de tweede bocht zat ik aan de binnenkant, bij het uitkomen van deze bocht lag ik plots negende. Toen was het zaak om de snelheid in de bolide te houden. Ik wil het team bedanken voor de goede race en al het harde werk, vooral door de problemen die zich vlak voor de start voordeden. Het heeft 5 Grand-Prix gekost om de finish te halen, het voelt erg goed.”

Jos Verstappen
“We kunnen blij zijn omdat beide bolides over de finish zijn gekomen. De eerste stint was erg moeilijk, de bolide had erg veel last van overstuur. Hierdoor besloten we een vroege pitstop te maken en over te gaan op drie pitstops. In de tweede stint voelde de bolide erg goed, ik kon competitieve rondetijden rijden. Het is belangrijk dat we de finish hebben gehaald, dat is een goed resultaat voor het team, zij hebben dit weekend erg hard gewerkt.”

Paul Stoddart – teambaas
“Justin Wilson en Jos Verstappen hebben vandaag allebei een goede race gereden, gelukkig hebben beide bolides de finish gehaald. We reden vandaag competitieve rondetijden, het was erg knap dat Wilson in zijn eerste stint tot de 8e plek wist op te rukken. Het goede resultaat van Jos Verstappen ging grotendeels verloren toen zijn auto afsloeg tijdens zijn laatste pitstop. Het was een goede dag voor het team, en voor onze motor partner, Cosworth. De Cosworth motoren waren vandaag echt fantastisch. Ik wil ook Fernando Alonso feliciteren, Alonso behaalde vandaag een fantastische tweede plek tijdens zijn thuis Grand-Prix, fantastisch gedaan!”