Minardi met drie bolides in actie

[photo1]European Minardi Cosworth is vandaag begonnen met het afstellen van de bolides voor de Grote Prijs van San Marino. De Minardi fabriek in Faenza is slechts op 20 minuten rijden van het circuit verwijderd, daarom is dit ook een thuis Grand-Prix voor het team van Paul Stoddart.

Minardi reed vandaag met een nieuwe voorvleugel en een derde bolide die door Matteo Bobbi werd bestuurd. Bobbi kreeg de taak om zoveel mogelijk data te verzamelen over de motor en versnellingsbak.

Helaas verloor Bobbi veel tijd omdat een sensor van de motor problemen veroorzaakte. Bobbi kon slechts 10 ronden rijden, de Italiaan zette een tijd van 1.29. 433 op de klokken. Het was pas de eerste keer dat Bobbi in de Minardi PS03 reed. Overigens zijn er veel geruchten over een bedrag dat Bobbi aan Minardi betaald zou hebben, dit is niet waar, Bobbi betaalt helemaal niets.

Justin Wilson en Jos Verstappen kregen de taak om de bolides helemaal af te stellen op het circuit van Imola. Wilson verloor kostbare tijd toen de Minardi technische problemen kende. Verstappen en Wilson eindigden respectievelijk als 19e en 20e.

[photo2]”We hebben hard gewerkt en gingen erg snel vanmorgen” aldus Jos Verstappen. “Ik ben blij met de balans in de auto, maar de auto kent veel overstuur in de eerste sector, in de tweede en derde sector is dit minder. We hebben vandaag alles uit de auto gehaald.”

Justin Wilson
“Ik maakte een fout in de tweede sector, dit kostte me veel tijd. Toch ben ik niet ontevreden, het was pas de eerste keer dit weekend dat ik met weinig benzine kon rijden. Vanwege technische problemen in de vrije trainingen kon dit niet. Alles bij alles is het een redelijk goede dag.”

Matteo Bobbi
“Een slechte dag voor me, ik heb amper kunnen rijden omdat een sensor van de motor problemen veroorzaakte. Toch ben ik redelijk tevreden, mijn eerste run was niet veel langzamer dan die van Jos. Daarna kende de versnellingsbak problemen in mijn tweede run. Mijn eerste indruk is dat de motor heel erg sterk is, veel sterker dan de Asiatech. We moeten nog veel testen, maar dat komt vanzelf.”

Paul Stoddart – teambaas
“Allereerst feliciteer ik Matteo Bobbi met zijn Grand-Prix debuut. Het is erg jammer dat zijn bolide problemen kende, hierdoor heeft hij zijn ware potentieel niet kunnen tonen. Jos en Justin hebben hun technisch programma’s vandaag helemaal afgerond. We staan nog maar als 19e en 20e op de grid, maar ik weet zeker dat we nog beter kunnen.”

Overigens reed Minardi eindelijk met de nieuwste compound van Bridgestone, tevens had het team een nieuwe voorvleugel. De voorvleugel is niet goed genoeg, deze moet nog geperfectioneerd worden, daarom werd deze vandaag alleen in de testsessie gebruikt. De nieuwe barge-boards laten voorlopig nog even op zich wachten, volgens de persvoorlichter van Minardi, Graham Jones, richt men zich voorlopig op de voorvleugel.

Loading