Minardi split Jordan’s

[photo1]Wilux Minardi Cosworth kende vandaag een goede dag. In de vrije trainingen wisten de beide coureurs het chassis te verbeteren, dit betaalde zich uiteindelijk terug in de kwalificatie. Gianmaria Bruni zal morgen als 16e starten, Zsolt Baumgartner gaat als 17e van start.

“Dit is echt goed”, aldus Gianmaria Bruni. “Persoonlijk ben ik erg blij, voor het eerst in mijn leven heb ik me gekwalificeerd voor een Formule 1 Grand-Prix. Oké ik geef toe, ik was wat nerveus. In mijn snelle ronde waren de eerste twee sectors goed, in derde sector maakte ik een kleine fout. Ik miste de apex in een bocht, dit heeft me ongeveer 2 tienden van een seconde gekost. Het team heeft fantastisch gewerkt, ik weet zeker dat het een moeilijke race word maar zoals altijd zal ik opnieuw mijn uiterste best doen.”

Zsolt Baumgartner
“Ik ben niet blij, vanmorgen was ik sneller dan in de kwalificatie. Ik maakte een fout in de derde sector en dit kostte me wat tijd. Het is goed om niet als laatste te starten, ik hoop te race morgen te beëindigen en een positief resultaat te behalen.”

Paul Stoddart – teambaas
“Beide rijders hebben het gewoon erg goed gedaan vandaag. We zijn er het hele weekend geweest als het over het splitten van de Jordan’s gaat. We starten ook nog voor een B.A.R en een Renault, we zijn echt aan het racen. We gaan morgen 100% geven tijdens de race, we zijn in goede vorm.”

Loading