Minardi test op Formule 3000 banden Update

Ondanks alle goede voorspellingen voor 2003, begint het testseizoen voor Minardi erg slecht. Justin Wilson test vandaag op het circuit van Valencia op Avon banden, deze worden normaliter gebruikt in de Formule 3000, en zijn dus ook niet competitief met de banden van Bridgestone en Michelin.

Het is maar de vraag of dit geen veiligheidsrisico’s oplevert, de Avon zijn misschien niet bestand tegen met name de hoge bochtensnelheid van een Formule 1 wagen, ten opzichte van een F3000 wagen.

Bronnen binnen Minardi vertellen ons dat het team graag met Bridgestone banden zou willen rijden in 2003, maar Bridgestone heeft op haar beurt gezegt haar handen al vol te hebben aan haar andere teams.

Het contract met Michelin is door Minardi dus aan het einde van 2002 niet verlengt. De vraag is nu of Michelin Minardi nog terug wil, en als dat zo is, welke prijs hiervoor betaald moet worden.

Update

Avon heeft inmiddels laten weten dat de banden die Minardi gebruikt veilig zijn. In de paddock deden zich de verhalen de ronde dat de banden het wel eens zouden kunnen begeven.

“Minardi heeft deze banden vaker gebruikt” aldus de Formule 3000 manager van Avon Roger Leeworthy. “De tweezitter van Minardi rijdt regelmatig met deze banden. De banden kunnen de krachten aan, het enigste verschil is dat een Formule 3000 bolide 450 paardenkrachten heeft en de Minardi meer dan 650!”

Voor Minardi is het overigens geen groot nadeel, het team laat alleen de rijders testen om deze in de juiste conditie te houden. Stoddart is nog in gesprek met Michelin en Bridgestone, deze onderhandelingen verlopen zeer moeizaam. Bridgestone wil niet meer teams van banden voorzien terwijl de Michelin banden te duur zijn.