Minardi test talenten

Het Minardi Cosworth team testte vandaag in de heuvels even buiten Romé op circuit van Vallelunga. Het zal drie dagen gaan testen met het Minardi PS03 chassis, men wil onder andere banden, aërodynamica, en enkele specificaties motoren testen. De komende dagen zal het team ook 5 talenten testen.

Vandaag mochten de Argentijn Jose-Maria Lopez en Italiaan Fabrizio Del Monte testen. Het duo had het niet makkelijk, het was erg koud waardoor de banden moeilijk om temperatuur kwamen. Daarnaast was er sowieso al weinig grip omdat het circuit erg stoffig was. Vandaag testte Minardi een nieuw differentieel en deed het aan het zogenaamde “engine mappen”.

Jose Maria Lopez
“Het was vanmorgen zeer moeilijk. Het was heel koud en daarnaast was de baan ook nog eens nat. Door de dag heen ging het steeds beter, ik kreeg vertrouwen in de auto waardoor ik steeds sneller ging. Ik wil Minardi graag bedanken, ze hebben me fantastisch ondersteund!”

Fabrizio del Monte
“Voor mij was dit een fantastische dag, voor het eerst in mijn leven kon ik in een Formule 1 auto rijden. Het was niet makkelijk omdat het nat was, maar aan het eind van de middag toen het circuit droog was kon ik pas goed ervaren hoe het is om met een bolide met meer dan 800 paardenkrachten te rijden. De test verliep goed, ik hoop dat ik vaker mag testen.”

Giancarlo Minardi
“Fabrizio del Monte maakte een goed debuut, hij heeft potentieel. Lopez deed het ook fantastisch, hij heeft nog een mooie toekomst voor zich liggen. Het Minardi team is erg blij met het circuit van Vallelunga, ondanks het slechte weer is zeer nuttig om hier te testen.”

1. J.M. Lopez 1.11.872
2. F. del Monte 1.15.120