Minardi wil Cosworth behouden

[photo1]Minardi wil volgend seizoen opnieuw met de Cosworth motor rijden. Het team van Jos Verstappen onderhandelt momenteel met de motorenfabrikant over een verlenging van het huidige contract.

“Minardi heeft een uitstekende relatie met Jaguar Racing, Ford, en Cosworth”, aldus de Minardi woordvoerder Graham Jones. “Minardi is heel blij met de steun die deze bedrijven ons continu geven. We zijn onder de indruk van de snelheid en betrouwbaarheid van de Cosworth CR3 motor, die we dit jaar gebruiken, onze intentie is om volgend seizoen opnieuw met Cosworth te gaan rijden.”

Cosworth is een klantenmotor, Minardi betaald voor de motoren. Jordan en Jaguar rijden ook met motoren van de Britse fabrikant, Jordan lonkt voor volgend jaar echter naar Mercedes. Het is algemeen bekend dat Cosworth één van de sterkste Formule 1 motoren bouwt.

[photo2]”We zijn momenteel in onderhandeling met Cosworth”, zo vervolgd Jones. “Maar zoals altijd doet Minardi geen uitspraak over contracten en onderhandelingen die wij met onze partners voeren.”

Minardi heeft een optie op Cosworth voor de komende twee jaren, het is zeer waarschijnlijk dat deze voor volgend jaar gelicht zal worden. Dit jaar rijdt Minardi met de Cosworth CR3, de motor van vorig jaar, het is niet bekend of Minardi volgend seizoen met een nieuwere versie van de Cosworth wil gaan rijden.