Minardi zoekt het in Azië

European Minardi en Eurasia Motorsport hebben een samenwerkingsverband aangekondigd. Onder de naam “Minardi Team Asia” zal er worden deelgenomen aan het Aziatisch Formule BMW kampioenschap, en het de Aziatische Formule 3 series. De auto’s zullen in Eurpean Minardi livery gaan rijden.

Paul Stoddart: “Er wordt vaak gepraat over het populairder maken van de autosport in Azië, maar tot nu toe is er weinig ondernomen. Minardi heeft de laatste jaren met veel Aziatische ondernemingen samengewerkt, en heeft steeds aangegeven mee te willen helpen aan de ontwikkeling van deze sport in dit werelddeel. Via Minardi Team Asia krijgen we de mogelijkheid om dit te doen, en gezien de populatie van Azië zullen we zeker een jonge coureur vinden die de snelheid en de vastberadenheid heeft om de Formule 1 te halen.”

Minardi vaart ook wel bij deze zet: “Vanuit commercieel oogpunt zal deze samenwerking onze sponsoren de mogelijkheid geven in deze wereldmarkt op een meer regionaal niveau met Minardi geassocieerd te worden. Ook kunnen we op deze manier nieuwe Aziatische bedrijven met de autosport bekend maken, en hun de voordelen van sponsoring in de autosport laten ontdekken.”