Minardi zonder Bobbi naar Brazilië

[photo1]Minardi zal komend weekend zonder Matteo Bobbi afreizen naar de Grand-Prix van Brazilië. Het Italiaanse team kan geen gebruik maken van de diensten van testcoureur Bobbi, de Italiaan moet een GT wedstrijd op het circuit van Barcelona rijden.

Justin Wilson zal komend weekend dus gewoon in actie komen, de Brit heeft inmiddels al laten weten fit te zijn. Wilson zal ook gewoon met HANS rijden, daarnaast is het de bedoeling dat de Brit ook met stuurbekrachtiging zal gaan rijden. Jos Verstappen reed vorige week al met stuurbekrachtiging, dit werd betaald door het bedrijf Muermans, een persoonlijke sponsor van de Nederlander. Sponsoren van Wilson zijn nu bereid om ook voor Wilson stuurbekrachtiging te betalen. Overigens zal Minardi in Brazilië weer met dezelfde bolide aan de start staan als in Maleisië en Brazilië.

Voor Imola zullen er wel enkele verbeteringen zijn voor het team. Bridgestone zal een nieuwe compound banden hebben die beter bij de Minardi PS03 zal passen, hierdoor zal de bolide meer grip hebben. Daarnaast hoopt het team enkele kleine aërodynamische verbeteringen aan te brengen.

Komend weekend zal Minardi dus opnieuw met twee bolides in actie komen, vanaf de Grand-Prix van Imola zal Matteo Bobbi Jos Verstappen en Justin Wilson tijdens de testsessie op vrijdag komen versterken.