Montagny rijdt laatste race in Frankrijk

Franck Montagny zal aankomend weekend zijn (voorlopig) laatste Grand Prix rijden voor het team van Super Aguri. De Fransman liet dit eerder vandaag weten aan de media, en is uitermate blij dat zijn Japanse werkgever hem gevraagd heeft om zijn thuisrace te rijden. Na de Grand Prix van Imola verving Montagny de Japanner Yuji Ide nadat diens superlicentie werd ingetrokken.

“Ik weet dat dit mijn laatste race met Super Aguri zal zijn, maar ik ben erg blij dat ik mijn thuisrace kan rijden. Ik voel me weer helemaal opgeladen en ben in betere vorm dan ooit tevoren. Dit is voor mij een droom die werkelijkheid wordt en er komen veel fans naar deze race om mij aan te moedigen. Ik weet dit zelf ook pas net en we hebben lang met Super Aguri moeten praten, en ik ben het team enorm dankbaar,” aldus Franck Montagny in een verklaring.

Vanaf de Grand Prix in Duitsland zal Montagny derde rijder worden van het team, en zal de huidige derde rijder, de Japanner Sakon Yamamoto, promoveren tot tweede rijder naast Takuma Sato. De keuze voor Yamamoto komt niet onverwacht, aangezien Aguri Suzuki bij de oprichting van zijn team liet weten te streven naar een volledig Japanse line-up.

Yamamoto zal tijdens zijn eerste race op Hockenheim de beschikking hebben over de nieuwe auto die in plaats van dit weekend, de volgende race in Duitsland op 30 juli aanstaande, zal debuteren.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading