Montezemolo denkt aan Gilles Villeneuve

Het is vandaag precies 20 jaar geleden dat de Canadees Gilles Villeneuve om het leven kwam. Villineuve kwam op het circuit van Zolder in 1982 in een Ferrari om het leven.

Villeneuve raakte in zijn laatste kwalificatieronde voor de Grote-Prijs van België de Duitse coureur Jochem Mass. Mass was op weg naar de pits, door een misverstand raakt Villeneuve Mass echter van achteren.

Villeneuve vliegt vervolgens 2 meter hoog de berm in. Bij het neerkomen breekt de Ferrari in 2 stukken, Villeneuve word vervolgens met stoeltje en al uit de auto gerukt en wordt tegen een houten paal aan geslingerd.

Villeneuve word vervolgens met een helicopter naar het St. Raphael ziekenhuis in Leuven gevlogen. Villeneuve was bij aankomen al klinisch dood, om 21.12 overlijdt de Canadees.

“Gilles Villeneuve is voor Ferrari een van de belangrijkste coureurs ooit geweest” aldus president van Ferrari Luca Di Montezemolo. “Villeneuve was nergens bang voor. Zijn rijstijl heeft op de Ferrari fans een enorme indruk gemaakt, we zullen hem nooit vergeten.”

Tegenwoordig leeft de naam Villeneuve nog steeds voort op de circuits, de zoon van Gilles Jacques werd in 1997 zelfs wereldkampioen.

Loading