Montoya wint in Monaco

Juan Pablo Montoya heeft zojuist de Grand Prix van Monaco gewonnen. Teamgenoot Ralf Schumacher wist zijn pole position niet te verzilveren, hij eindigde de race als vierde.

Er werden opvallend weinig rijdersfouten gemaakt, Heinz Harald Frentzen parkeerde in de eerste ronde zijn wagen in de muur na de zwembad chicane. Ralf Schumacher verremde zich bij La Rascasse, de Duitser kon zijn auto nog in de achteruit zetten en zijn weg vervolgen.

Voor Minardi, Jaguar en BAR werd het een weekend om snel te vergeten. Jos Verstappen en Justin Wilson moesten na drie kwartier hun race staken met benzinedruk problemen. Webber en Pizzonia moesten ook voortijdig hun strijd staken met elektrische problemen. BAR, dat de race al slecht begon na het terugtrekken van Jenson Button, kon ook Jacques Villeneuve niet naar de finish loodsen, zijn Honda motor gaf vroegtijdig de geest.

Zoals traditioneel in Monaco waren er weinig tot geen inhaalacties te aanschouwen. Inhalen gebeurde in de pitstraat door de verschillende taktieken, waardoor er toch nog een verrassende uitslag ontstond.

Uitslag Monaco Grand Prix
1. Juan Pablo Montoya – Williams BMW
2. Kimi Raikkonen – McLaren Mercedes
3. Michael Schumacher – Ferrari
4. Ralf Schumacher – Williams BMW
5. Fernando Alonso – Renault
6. Jarno Trulli – Renault
7. David Coulthard – McLaren Mercedes
8. Rubens Barrichello – Ferrari
9. Cristiano da Matta – Toyota
10. Giancarlo Fisichella – Jordan Ford
11. Nick Heidfeld – Sauber Petronas
12. Ralph Firman – Jordan Ford
13. Olivier Panis – Toyota