Morgen dag van de waarheid voor Max Mosley

Morgen zal bekend worden of Max Mosley aan mag blijven als FIA president. De nationale automobielbonden die bij de FIA zijn aangesloten zullen hierover stemmen.

Naar verluidt zullen 180 van de 224 autosportbonden naar de stemming komen. 24 hiervan, waaronder de Nederlandse en Amerikaanse automobielfederaties, hebben al laten weten voor een vertrek van Mosley te stemmen. Van deze 24 landen zullen Rusland, Jamaica, en India overigens niet naar de stemming komen. Deze 3 landen hebben de FIA bijdrage niet of te laat betaald.

De Britse krant de The Guardian publiceerde een poll. Hieruit kwam naar voren dat 37% van de automobiel bonden voor een vertrek van Mosley zal stemmen, van 25% mag hij aanblijven. 9% heeft nog geen beslissing gemaakt en 29% wilde geen commentaar geven.

Als mogelijke opvolgers van Mosley worden onder andere voormalig Ferrari teambaas Jean Todt, Scuderia Toro Rosso teambaas Gerhard Berger, de Duitse FIA afgevaardigde Hermann Tomczyk, en Prof. Jurgen Hubbert voormalig CEO van DaimlerChrysler genoemd.

Loading