Moskou jaloers op Shanghai

[photo1]Rusland is jaloers op China voor een Grand-Prix in China. De Russen bereikte geen overeenstemming met Bernie Ecclestone, de Chinezen wisten vorige week wel tot een akkoord te komen.

Dit betekent dat China kan uitkijken naar een Grand-Prix in 2004. Rusland dat ook plannen had kan de Grand-Prix voorlopig op haar buik schrijven.

Ecclestone sloot in 1996 al een contract af met China. China bouwde toen een circuit een Zuhai, dit circuit voldeed echter niet aan de eisen. In Shanghai zal er nu een nieuw circuit worden gebouwd, dit circuit gaat bijna 240 miljoen Amerikaanse Dollars kosten. Het circuit in Zuhai wordt overigens niet meer gebruikt, het circuit vervalt.

De Chinezen pakken het nu beter aan, een Duits bedrijf dat eerder het circuit van Maleisië ontwikkelde gaat het circuit bouwen. Het circuit van Zuhai zat vol fouten, zo klopten onder andere de ingang van de pitsstraat niet.

“Wij wilden ook een Grand-Prix organiseren” aldus Burgemeester van Moskou Yuri Luzhkoy. “Ecclestone wilde echter alle rechten in handen hebben, er zou alleen rook van de banden voor ons overblijven. De onderhandelingen zijn gestrand omdat er voor ons geen inkomsten zouden overblijven.”

Loading