Mosley dreigt met uitsluiting Minardi

[photo1]FIA-president Max Mosley dreigt Minardi met een uitsluiting voor de Grand-Prix van Australië. Het team van Minardi wil de eerste drie Grand-Prix van het seizoen starten met de bolide van vorig jaar. Deze bolide is wel aangepast aan de nieuwe veiligheidseisen maar niet aan de nieuwe reglementen, volgens Mosley is dit illegaal.

Minardi kwam in de problemen omdat de FIA de nieuwe regels voor 2005 pas zeer laat bekend maakte. Het kleine Minardi team was daardoor niet meer bij machte om de bolide voor 2005 op tijd aan te passen. Alle teams behalve Ferrari hebben toestemming gegeven om voor Minardi een uitzondering te maken.

Volgens Mosley zal Ferrari in moeten stemmen wil Minardi in Australië rijden. Stoddart leeft al lange tijd in onmin met Mosley.
“Mijn auto deugt wel alleen de nieuwe regels van de FIA deugen niet”, zo reageert Stoddart. “Mocht Ferrari niet instemmen dan dien ik een protest in. Dan rijden mijn auto’s in Australië gewoon mee.”

Het dreigement van Mosley mag gezien worden het nieuwste spelletje in de machtsstrijd die momenteel gevoerd tussen de FIA en de Formule 1 teams. Daarbij mag worden opgemerkt dat Ferrari het enige team is dat na 2008 een overeenkomst heeft met de FIA. Het is dan ook niet opmerkelijk dat de Ferrari en de FIA samen aan een kant staan.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading