Nauwere samenwerking Red Bull en Renault F1

[photo1]De Formule 1 – teams van Red Bull en Renault gaan volgend jaar nauwer met elkaar samenwerken. Red Bull F1 maakt nu al gebruik van de Renault V8 motor maar gaat ook volgend jaar gebruik maken van technologie die in samenspraak met de Fransen is ontwikkeld.

Zo werken Red Bull en Renault F1 momenteel nauwgezet samen aan de nieuwe KERS-technoologie die vanaf volgend jaar beschikbaar is. In de fabriek van Red Bull en Renault F1 wordt één KERS-systeem ontwikkeld wat volgend jaar door beide teams zal worden gebruikt.

Vorige maand brak er nog paniek uit toen het KERS-systeem in de Red Bull fabriek in Milton Keyes rook begon te generen. Het brandweeralarm ging af en gebouw moest op last van de brandweer zelfs worden ontruimd. Red Bull coureur Mark Webber was op dat moment in de fabriek aanwezig. De Australiër liet na het incident weten dat zijn team nogal wat problemen heeft bij de ontwikkeling van KERS.

Alonso laat ook weten bezorgd te zijn dat Renault F1 nog geen test heeft gepland met het nieuwe KERS-systeem.
“Het is natuurlijk nooit positief als een test met nieuwe technologie lang op zich laat wachten. BMW Sauber heeft wel getest dus ik denk dat zij momenteel op het gebied van KERS een voorsprong hebben.”

Renault en Red Bull willen aan het einde van dit jaar voor de eerste keer met KERS gaan testen op het circuit. BMW en Honda hebben het systeem tot nu toe als enige daadwerkelijk op het circuit getest.

Naast de KERS-technologie zullen Renault en Renault F1 ook met elkaar samenwerken op het gebied van de versnellingsbak. Door middel van combinatie data- analyses en feedback van coureurs van beide teams kan deze sneller worden ontwikkeld.

Loading