Nieuw aërodynamisch pakket voor Renault

[photo1]Niet alleen Jaguar rijdt dit weekend met een nieuw aërodynamisch pakket. Het Mild Seven Renault F1 team zal dit weekend in ieder geval met een nieuwe achtervleugel en een nieuw bodywork rijden.

“Net zoals Barcelona vraagt Silverstone om een goed aërodynamisch pakket” aldus technisch directeur Mike Gascoyne. “We weten dat dit een van de sterkere punten is van onze bolide. We waren als snel op Barcelona en Silverstone, het kan nu nog alleen maar beter gaan. McLaren heeft de laatste races progressie geboekt, we moeten bij blijven. We gaan voor een top 8 kwalificatie en een podium finish.”

Het team van Renault heeft dit jaar al twaalf dagen op het circuit van Silverstone getest. Volgens Pat Symonds is dit echter geen voordeel.

“Als we testen kijken we niet naar het circuit” aldus Pat Symonds. “We werken tijdens het testen aan het ontwikkelen van de bolide en gebruiken een standaard set-up. De echte set-up vindt je pas tijdens een Grand-Prix weekend.”

Het circuit is tevens erg zwaar voor de motor, per ronde geven de coureurs 55% van de tijd vol gas. De banden blijven volgens Renault de belangrijkste factor, het blijft altijd maar de vraag hoe deze het zullen doen.

[photo2]Tevens is het aankomend weekend 25 jaar geleden dat Renault zijn debuut maakte. In 1977 kwam Renault op het circuit van Silverstone met een RS01 Turbo op de proppen. Technisch directeur Mike Gascoyne zal deze bolide over twee weken tijdens het festival of speed besturen.

Loading