Nieuw hoofd aërodynamica voor Jaguar

[photo1]Jaguar Racing heeft Ben Agathangelou aangesteld als hoofd van de afdeling aërodynamica. Agathangelou werkte voorheen voor Renault, daar had hij dezelfde functie.

Agathangelou zal op 1 mei bij Jaguar in dienst treden, dan zal ook de nieuwe windtunnel in Bicester (Engeland) operationeel worden.

“Agathangelou brengt meer ervaring en kennis naar ons team” aldus ontwerper Guenther Steiner. “Nu we een nieuwe windtunnel hebben kunnen we met ons team werken aan onze achterstand. Ik weet zeker dat dit ons in de toekomst gaat lukken.”

Agathangelou werkte ook voor Tyrrell en McLaren, van 1998 tot 1999 werkte hij aan het Honda project. In 1999 begon hij voor Renault (toen nog Benetton red.). Tot vorige maand werkte de Agathangelou bij Renault.

Dinsdag zal de nieuwe windtunnel van Jaguar Racing in gebruik worden genomen. Jaguar Racing kocht aanvankelijk de windtunnel van Arrows, Arrows Walkinshaw trok zich echter op het laatste moment terug. Jaguar besloot toen om een geheel nieuwe windtunnel te bouwen.

De windtunnel van Jaguar zal permanent bemand worden, een team van 10 mensen krijgt er dagelijks werk.

Na loop van tijd zal de windtunnel 6 dagen in de week 24 uur worden gebruikt.

Loading