Nieuwe Formule 1 reglementen

Vandaag heeft de FIA World Council de officiële Formule 1 reglementen voor volgend jaar vrijgegeven. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van dit jaar.

“De Formule 1 testsessie op vrijdag is afgeschaft. In plaats hiervan mogen alle teams, behalve die vorig jaar in de top vier van het constructeurskampioenschap zijn geëindigd (Ferrari, Williams, McLaren, en Renault), op vrijdag een derde bolide inzetten. De coureur van deze bolide mag alleen rijden mits deze coureur voor de Grand-Prix door het team is aangemeld, mits deze een superlicentie heeft, en mits deze coureur niet meer aan zes Grand-Prix heeft deelgenomen gedurende de twee voorgaande jaren.”

“De derde bolide hoeft niet met hetzelfde kleurenschema te rijden als de tweede andere bolides van het team. Dit mag niet als deze bolide de rest van het weekend ook als reservebolide wordt gebruikt.”

“Elk team mag in 2004 vier coureurs gebruiken, de coureurs van de derde bolide tellen niet mee.”

“De snelheid in de pitsstraat wordt verhoogd tot 100 kilometer per uur (voorheen 80 kilometer per uur), bij circuits met een smalle pitstraat kan dit eventueel worden verlaagd.”