Nieuwe hoop voor Belgische Grand-Prix

[photo1]FIA voorzitter Max Mosley denkt dat de terugkeer van de Grand-Prix van België in 2004 reëel is. Door een verbod op tabaksreclame werd vorig jaar de voorlopig laatste Grand-Prix van België verreden.

De Belgische regering ziet nu echter ook in dat het door het verliezen van de Grand-Prix veel geld mis loopt. De regering lijkt nu bereid om tijdens de Belgische Grand-Prix toch tabaksreclame te voeren. Hiermee lijkt de weg voor de terugkeer van de Belgische Grand-Prix vrij, zo ver is het echter nog niet, er zal eerst een wet aangepast moeten worden.

“Ik wil eerst eens met Bernie Ecclestone praten” aldus Serge Kubla Belgisch minister van Economische zaken. “Alle partijen in de regering willen de Belgische Grand-Prix terug, hiervoor zal de wet aangepast moeten worden. Ik heb hoop, we gaan het aanpassen van de tabakswet voor de Grand-Prix van België op de agenda zetten.”

Voor de Belgische fans staan er dus spannende weken voor de boeg. Als de Belgische regering de wet niet aanpast dan lijkt een terugkeer van de Grand-Prix vrijwel uitgesloten.