Nieuwe sponsor voor KL Minardi Asiatech

[photo1]Het KL Minardi Asiatech team heeft er weer een sponsor bij. Het Russische bedrijf Gazprom komt de gelederen versterken.

Gazprom is de grootste leverancier van gas in de wereld. Op de Russische markt heeft het bedrijf een aandeel van 94%. Gazprom is het belangrijkste bedrijf van Rusland, voor Gazprom werken maar liefst 300.000 mensen.

Gazprom boort het gas op en verkoopt het aan de consument, alle tussenliggende stappen worden ook door Gazprom verzorgd. Het bedrijf bouwt ook grote gasleidingen zoals die bijvoorbeeld in Rusland, maar ook in Nederland liggen.

“Ik ben blij dat zo’n groot bedrijf vertrouwen heeft in ons team” aldus Paul Stoddart. “We hebben een driejarig contract, dit moet er voor zorgen dat we een Russische coureur de Formule 1 in krijgen.”

[photo2]Rusland werkt aan een eigen circuit in Moskou. Viktor Maslov is momenteel de bekendste coureur van het land, hij reed in de Formule 3000. Deze klasse was iets te hoog gegrepen voor hem, hij reed voornamelijk dankzij zijn Russische roebels.

Loading