Onderstuur W01 hindert Schumacher

Dat Ross Brawn precies weet hoe hij een racewagen moet ontwerpen die Micheal Schumacher goed ligt en waarmee de Duitser snel kan gaan, staat buiten kijf. Echter heeft de nieuwe Mercedes W01 een eigenschap waarmee de zevenvoudig wereldkampioen niet goed uit de voeten kan; de auto neigt namelijk naar onderstuur, wat niet zo gek is aangezien regerend wereldkampioen Jenson Button zijn auto hier juist op afstelde.

Bij de rijstijl van Schumacher past een ondersturend chassis niet, zodat de Duitser zich op dit moment nog niet op zijn gemak voelt in zijn nieuwe bolide. Teamgenoot Nico Rosberg was gedurende de laatste wintertests beduidend meer gelukkig met de handeling van de Mercedes, wat zich ook vertaalde in snelle rondetijden.

Onlangs lieten broer Ralf en manager Weber al doorschemeren dat Schumacher behoorlijk aan het worstelen is met de afstelling, maar al wel hard aan het werk is de auto naar zijn hand te zetten. Schumacher en Brawn kennende zullen de problemen voordat de lichten op groen springen in Bahrein opgelost zijn.

(MP)