Ontwerper Hispania Racing denkt aan vertrek

Geoff Willis, technisch-directeur bij Hispania Racing , overweegt om het team te verlaten. De Engelsman die werkte voor Williams, Honda, en McLaren is teleurgesteld met zijn rol binnen het team.

“Ik ben teleurgesteld met de auto, de Dallara F110”, aldus Willis tegenover het Duitse Motorsport-Total.com. “We komen tekort, dat is duidelijk. Maar we moesten ons programma deze winter steeds staken en vervolgens weer opnieuw opstarten, dat komt de ontwikkeling aan de auto natuurlijk niet ten goede.”

Volgens Willis is het moeilijk aanpassingen te maken aan de auto omdat het eigendom en alle ontwerpen van het chassis bij de Italiaanse chassisbouwer Dallara liggen.

“De huidige technologie die in de auto zit komt niet overeen met de technologie die in de tegenwoordige Formule 1 nodig is, aldus Willis.

Willis verwijst hiermee onder andere naar de stalen wielophanging waarvan Hispania Racing gebruik maakt. Deze wielophanging die begin jaren ’90 voor het laatst in de Formule 1 werd gebruikt is ruim 20 kilogram zwaarder dan een koolstofversie.

“Ik vraag mezelf af of ik wel uitdaging kan vinden bij een team dat achteraan rond rijdt”, zo vervolgt Willis. “Ik beraadt me momenteel over mijn toekomst, ik neem rond de Chinese Grand-Prix een beslissing.”

(pg)

Loading