Ook Toyota in de fout

Na B.A.R lijkt er een nieuw schandaal in de Formule 1 te zijn geboren. Volgens F1Racing kan Toyota al haar WK-punten die het tot er met de Grand-Prix van Spanje heeft behaald kwijt raken omdat het administratieve fouten heeft gemaakt. Tot de Grand-Prix van Spanje beschikte de Japanners namelijk niet over de juiste licenties om aan de Formule 1 Grand-Prix deel te mogen nemen.

Toyota heeft de fout volledig toegegeven, het team hoopt op een kleine straf.
“Het het hele gebeuren wordt onderzocht. Mocht de FIA een sanctie opleggen dan hebben we die te accepteren. We kunnen veel praten maar feit is dat we gewoon een ontzettend domme fout hebben gemaakt. De FIA kan ons nu zwaar straffen maar ik hoop dat ze er rekening mee houden dat het gewoon om een fout gaat”, aldus teambaas John Howett tegenover het persbureau Reuters.

De fout zou zijn ontdenkt nadat Toyota beroep aantekende tegen de tijdstraf die Ralf Schumacher tijdens de Grand-Prix van San Marino opgelegd kreeg. Toyota zou over een Duitse licentie moeten beschikken omdat het team in Keulen is gevestigd, nadat Toyota beroep aan wilde tekenen bleek de licentie niet in orde.

Waarschijnlijk zal Toyota niet of laag worden gestraft. In de jaren ’90 maakte het toenmalige team van Benetton en Williams ook fouten in de administratie. Williams vergat haar team zelf in te schrijven voor het Formule 1 kampioenschap. De FIA kneep bij beide zaken een oogje toe, beide teams bleven ongestraft.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading