Opnieuw kritiek voor Villeneuve

[photo1]Jacques Villeneuve lijkt in de hoek te zitten waar de klappen vallen. De Canadees kreeg dit seizoen al veel kritiek en zou volgens geruchten zelfs worden vervangen. Tijdens de Grand-Prix van San Marino leek de Canadees de critici de mond te snoeren door belangrijke WK-punten voor het team van Sauber te scoren.

De kritiek verstomde even maar komt nu weer terug. Villeneuve boekte weliswaar progressie maar is nog steeds langzamer dan teamgenoot Massa. Velen zeiden Villeneuve tijd nodig had om zich aan te passen aan de huidige Formule 1 wagens.
“Jacques Villeneuve is zeker te langzaam, dat weet hij zelf ook”, aldus Peter Sauber in Autosprint. “Binnen het team zijn we ons daarvan bewust. Ik weet niet waar het aan ligt, het is een probleem dat we intern moeten oplossen.”

Op de data is te zien dat Villeneuve steevast te vroeg remt. De Canadees heeft bij Sauber nog een contract tot eind volgend jaar. Aan dit contract zitten nog wel een aantal clausules dus Jacques Villeneuve is voor volgend jaar nog niet zeker van zijn stoeltje.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading