Over Formule 2 en GP3

[photo1]Bernie Ecclestone heeft gisteren bekend gemaakt dat er naast de GP2-klasse ook een GP3-klasse zal komen. De GP3 klasse zal een opstap klasse worden voor de GP2 en ook in het voorprogramma van de Formule 1 gaan plaats vinden.

De GP3 krijgt een auto met 250 paardenkrachten en een 2 liter motor. De klasse moet goedkoper worden dan GP2. In 2010 wil Ecclestone met de klasse starten. Volgens Ecclestone wordt GP3 een opstapklasse voor coureurs en engineers naar de Formule 1.

Ondertussen komt de FIA ook met een nieuw opstapklasse naar de Formule 1, namelijk de Formule 2. De Formule 2 – bolides zullen gebouwd worden door het Formule 1 – team van Williams. De winnaar van de klasse krijgt eveneens een test bij Williams F1. De klasse gaat in april volgend jaar al van start.

De Formule 2 zal niet in het voorprogramma gaan rijden van de Formule 1 maar in touring-car klasse WTCC. In het voorprogramma van WTCC rijdt nu ook al Formula Master, wat eveneens een opstapklasse moet zijn naar de Formule 1. Formula Master zou Formule 2 worden maar de FIA heeft er nu voor gekozen om de twee klassen langs elkaar te laten bestaan. Het nieuwe Formule 2 – kampioenschap wordt geleid door voormalig Formule 1 – coureur Jonathan Palmer.

Dat de fans door alle opstartklassen het bos niet meer zien en de teams moeite hebben om sponsorgeld te vinden maakt de FIA en Bernie Ecclestone kennelijk niet uit. Oorspronkelijk zouden Ecclestone en de FIA samen met een nieuw opstapklasse komen. Nadat Ecclestone en Max Mosley (FIA red.) recentelijk forse aanvaringen hadden is besloten om ieder met een eigen klasse te komen. Het lijkt nu al uitgesloten dat er voor alle klassen voldoende markt is. Wij houden je op de hoogte over de ontwikkelingen!

Loading