Overname BMW Sauber mislukt?

In Zwitserland komen steeds meer berichten naar buiten dat de overname van het BMW Sauber F1 – team op het punt van mislukken staat. Volgens diverse Zwitserse media zou de financiering van de het consortium Qakbak niet rond zijn.

Russel King, volgens de Zwitserse pers de man achter Qadbak, wordt momenteel verdacht van fraude. King zat al eerder vast voor fraude en verduistering. Qadbak zou gefinancierd zijn door enkele kapitaalkrachtige Zwitserse en Arabische investeerders. Volgens de Zwitserse pers zou dit laatste helemaal niet het geval zijn en zou King vooral gebruik willen maken van het prijzengeld dat BMW Sauber dit jaar bij elkaar reed. BMW Sauber eindigde dit jaar als 6e en heeft daarom recht op miljoenen aan prijzen – en televisiegeld.

Bovenstaand bericht zou in ieder geval verklaren waarom de FIA zo lang wacht met het afgeven van een startbewijs aan Qadbak. Qadbak zou recht hebben op het startbewijs van Toyota dat zich al eerder terug trok. De FIA zal de startlijst voor 2010 aan het einde van deze maand presenteren.

King probeerde enkele jaren geleden al een eigen Formule 1- renstal te starten dat toen mislukte. BMW is tot heden erg vaag over de koper van de Formule 1 – renstal. In Engeland kocht Qadbak eerder de voetbalclub Notts County. Na de overname begon Notss County aan ene mooie opmars in de competitie. De Engelse voetbalbond stelde wel een onderzoek in naar de mysterieuze overname maar kon geen verdachte feiten vinden.

Hoe dan ook feit is dat de FIA eind november duidelijkheid zal geven, tot die tijd ligt het hele Formule 1 – team BMW Sauber stil.

(pg)

Loading