Panis out, Montagny in

[photo1]Oliver Panis zal Toyota aan het einde van dit jaar Toyota als testcoureur verlaten en de Formule 1 na 12 jaar vaarwel zeggen.

“Toyota heeft veel progressie geboekt en ik ben blij dat ik daar aan heb bij kunnen dragen”, aldus Oliver Panis. “Het team is zeer gemotiveerd en ik zal iedereen missen met wie ik gewerkt heb. Ik wil echter opnieuw gaan racen buiten de Formule 1. Ik zal Toyota blijven volgen en hopen dat ze mooie successen kunnen behalen.”

Toyota wil Franck Montagny die de afgelopen jaren voor Renault testte en dit jaar 7 Grand-Prix reed voor Super Aguri als vervanger in huis halen voor Panis.

Panis reed 5 jaar voor Ligier/ Prost, testte een jaar bij McLaren, en reed vervolgens nog een jaar bij B.A.R en twee bij Toyota. Eind 2004 stopte Panis met het rijden van Grand-Prix waarna hij als testcoureur actief werd bij Toyota. In totaal reed Panis 158 Grand-Prix waarin 76 WK-punten scoorde. Het hoogtepunt uit de loopbaan van Panis is zijn enige overwinning in de Grand-Prix van Monaco van 1996.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading