Panis stopt maar blijft bij Toyota

[photo1]Olivier Panis heeft besloten te stoppen als actieve Formule 1 coureur. De 38-jarige Fransman zal na de Grand-Prix van Brazilië afscheid nemen. Panis heeft overigens wel een nieuw tweejarig contract ondertekend, de Fransman zal vanaf volgend jaar de derde coureur van Toyota F1 worden.

Daarnaast zal Panis adviseur worden van het talentprogramma van Toyota en zal hij promotionele activiteiten volbrengen. Panis zal overigens niet tijdens de Grand-Prix’s rijden, dit mag niet volgens de reglementen.

“Na enkele maanden diep te hebben nagedacht heb ik mijn beslissing gemaakt”, aldus Olivier Panis. “Ik ben trots om aan Toyota verbonden te kunnen blijven. Ik heb een goede relatie met het team en ik blij dat ik voor ze mag blijven werken, zowel op het circuit als daar buiten. Ik ga het team helpen de auto’s verder naar voren te brengen.”

Panis reed 155 Grand-Prix’s waarvan hij er één won, de Grand-Prix van Monaco van 1996. De Fransman maakte in 1994 zijn debuut waarna hij voor de renstallen van Ligier, Prost, B.A.R, en Toyota Grand-Prix’s reed.

Toyota laat overigens weten dat het contract met de tweede rijder op enkele details na rond is. De verwachting is dan ook dat een aankondiging niet lang op zich laat wachten. Volgens geruchten zal Jarno Trulli volgend jaar de teamgenoot van Ralf Schumacher worden.

Loading