Phoenix Grand-Prix in Maleisië

[photo1]De Amerikaan Nickerson kent het woord opgeven niet, vanmiddag arriveerde het team in Kuala Lumpur. In de bagage van het team zaten twee AP04 chassis en enkele oude motoren die door TWR zijn ontwikkeld.

Het is niet duidelijk of Phoenix Grand-Prix zal deelnemen aan de Grand-Prix. Het nieuwe team dat voortbouwt op de restanten van Prost Grand-Prix is mogelijk alleen aanwezig om aan de reglementen te voldoen. Volgens de regelementen moet het team bij de Grand-Prix van Maleisië aanwezig zijn.

Zegsvrouw van Prost Grand-Prix Virginie Papin verklaarde vandaag tegenover F1News.nl dat Prost Grand-Prix niets met Phoenix Grand-Prix te maken heeft. Charles Nickerson schijnt geen enkele werknemer in dienst te hebben.

Nickerson heeft de naam Prost Grand-Prix niet gekocht, hieraan zitten ook de startbewijzen verbonden. Om te kunnen starten moet Nickerson nog 30 miljoen Dollar neertellen, hier zou dan nog een boete voor het missen van de Australische Grand-Prix bijkomen.

Gaston Mazzacane zegt inmiddels een contract te hebben, voor de andere coureurs wordt vooral naar Tarso Marques en Tomas Enge gewezen.

Bridgestone liet inmiddels weten Phoenix Grand-Prix wel van banden te willen voorzien.

Alles hangt echter af van de FIA, zij beslissen of het team uiteindelijk mag starten.

Loading