Piquet klaagt over Renault

Het seizoen is slechts twee weken oud en Nelson Piquet ligt alweer onder vuur. De Braziliaan met een Nederlands paspoort die vorig jaar wisselvallig presteerde heeft het ook dit jaar moeilijk.

In de pers wordt al weer gevraagd om betere prestaties van Piquet, anders zou hij binnenkort wel eens vervangen kunnen worden. Piquet geeft nu zelf ook aan gefrustreerd te raken met zijn rol in het Renault F1 team.
“Ik heb een teamgenoot die erg sterk is en het hele team kijkt naar hem”, verklaarde Piquet tegenover diverse internationale journalisten. “Ik wil in een situatie komen waarbij het team naar mij kijkt.”

“Renault wilde de meeste testkilometers in de winter aan Alonso geven, hierdoor zou de auto het beste en snelste ontwikkelt worden. Ik heb hier na overleg met Flavio Briatore mee ingestemd.”

“Kijk van Flavio Briatore veel leren maar niet alles wat hij zegt klopt. Het gaat erom het goede zo snel mogelijk te absorberen en het slechte te vergeten.”

“Ik heb ook wel pech, net zoals in Singapore vorig jaar. Toen zat bij Alonso alles mee en won hij, en al het slechte gebeurd bij mij. Het is niet makkelijk!”

Loading