Piquet verder onder druk

De loopbaan van Nelson Piquet bij Renault F1 zou wel eens heel snel afgelopen kunnen zijn. De Braziliaan leverde gisteren een wanprestatie in de Chinese regen door diverse malen van de baan te spinnen.

De positie van Piquet kwam vorig seizoen ook al ter discussie maar teambaas Flavio Briatore besloot hem het voordeel de twijfel te geven. Briatore was van mening dat Piquet dit seizoen met wat meer ervaring stukken beter zou presteren.

Maar de prestaties van Piquet vallen ook in de eerste 3 Grand-Prix tegen, en nu uit ook Briatore die Piquet altijd het hand boven het hoofd hield, forse kritiek:
“Jezus christus, wat een slechte race van hem! Waar was hij mee bezig? Wilde hij punten scoren door zoveel mogelijk te spinnen? Ik snap je een keer kunt spinnen, maar hij maakte er een wedstrijd van.

Volgens ingewijden staat reservecoureur Romain Grosjean te sprinten om in te stappen. Daarnaast worden ook Wurz, Sato, en Di Grassi genoemd.

Enige positieve punt waar Piquet hoop uit kan halen? In Bahrein zal zijn auto waarschijnlijk eenzelfde diffuser hebben als Alonso dit weekend had.

Loading