Piquet wil terug in Formule 1

Nu “crashgate” achter de rug is wil Nelson Piquet zo snel mogelijk terugkeren in de Formule 1. Piquet kreeg ummuniteit van de FIA en nu is vrij om te gaan en staan waar hij wil.

“Ik begrijp heel goed dat ik weer vanaf 0 begin”, aldus Piquet. ” Ik hoop dat een team ziet hij vervelend mijn situatie was bij Renault en me een nieuwe kans geeft. De mensen moet zijn Formule 3 en GP2-tijd herinneren.”

Insiders waaronder bijvoorbeeld ex-Formule 1 coureur en commentator Martin Brundle zijn kritisch:
“Ik zou hem nooit in dienst nemen, ik ben totaal niet onder de indruk van hem. Ten eerste, hoe wil je hem ooit verkopen bij een sponsor? Als een man die met opzet crashte? En daarnaast, hij presteert gewoon niet bij Renault. Hij was gewoon niet snel genoeg en daarom werd hij ontslagen.”

In de pers is men ook kritisch op de immuniteit die Piquet verkreeg. Kandidaat FIA voorzitter Ari Vatanen liet weten:
“Het immuniteitssysteem is heel erg gevaarlijk. Ik denk dat alle mensen beboet worden voor hun daden. De uiteindelijk beslissing van crashgate lag toch bij Piquet, doe ik het of niet? Hij is er ook voor verantwoordelijk.”

In de internationale pers is men verder kritisch over de rol van Piquet. Veel media vinden dat Flavio Briatore veel te zwaar is gestraft en vinden het vreemd dat Piquet zonder straf door kan.

PG