Positie Albers verder onder druk?

[photo1]Het lijkt erop dat de positie van Christijan Albers in het Spyker F1 Team met dag onzekerder wordt. Vandaag kwam de Duitse krant Bild met een artikel waarin wordt gemeld dat de Grand-Prix van Engeland voorlopig wel eens de laatste Grand-Prix voor Christijan Albers zou kunnen worden.

Nadat Spyker F1 directeur Michiel Mol zich na de Grand-Prix van Frankrijk al wat kritischer uit liet over Christijan Albers lijkt ook het vertrouwen bij Albers belangrijkste financier af te nemen. Deze financier, zijn schoonvader Roel Kooijman, zou volgens Bild overwegen om zich terug te trekken uit Christijan Albers BV. Christijan Albers BV is de financiële constructie die ervoor zorgt dat Christijan Albers in de Formule 1 actief kan zijn. Via Christijan Albers BV wordt het Spyker F1 Team en het salaris van Albers betaalt.

Ook het vertrouwen bij Spyker F1 teambaas Collin Kolles is tanende. Kolles reageerde geprikkeld toen werd gevraagd naar de toekomst van Christijan Albers.

De vervanger van Albers zou Marcus Winkelhock zijn. De Duitser heeft de beschikking over enkele miljoenen Euro’s sponsorgeld en lijkt daarmee het seizoen bij Spyker F1 af te kunnen maken.

Enige probleem voor Spyker is dat Winkelhock nauwelijks Formule 1 ervaring heeft. Daarnaast is de CV van Winkelhock ook niet erg schokkend. Het is daarom maar de vraag of Winkelhock de prestaties van Albers zou kunnen overtreffen.

“Ik ga niet in op speculatie”, aldus Winkelhock. “Maar het is mijn werk dus als ik kan racen dan ben ik klaar om in te stappen.”

Voorlopig is het vooral speculeren over de positie van Albers. Voor de Formule 1 regel geld het gezegde waar rook is vuur meer dan ooit. Het is in ieder geval duidelijk dat Christijan Albers op zijn tellen moet passen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading