Problemen voor Arrows in vrije trainingen

[photo1]De vrije trainingen voor de Grand-Prix van Europa zijn vandaag ook voor het team van Orange Arrows begonnen.

De trainingen verliepen voor het team van Tom Walkinshaw niet helemaal naar wens, Enrique Bernoldi parkeerde zijn Arrows A23 in de vangrail terwijl teamgenoot Frentzen opnieuw de bekende problemen met de balans kende.

Na 40 minuten in de eerste sessie spinde Enrique Bernoldi van de baan, dit resulteerde in een aanraking met de muur. De bolide moest gerepareerd worden en dat zorgde ervoor dat Bernoldi in de tweede sessie maar een half uur kon rijden.

“Ik heb een productieve dag achter de rug, we hebben van alles geprobeerd met de balans en benzine” aldus Frentzen. “Ik ben niet blij met de balans maar daar werken we aan. Ik vind de nieuwe lay-out van het circuit leuk, ik moet nog wennen aan de bochten, maar op een aantal plekken kunnen we zondag wel inhalen.”

[photo2]”Ik ben een heleboel tijd verloren na mijn spin” aldus Bernoldi. “Ik heb de keuze over de banden kunnen maken, met de balans hebben we nog steeds problemen. De veranderingen aan de baan zijn goed, maar wel wat te langzaam.”

Graham Taylor (Chief race engineer)
“We hebben problemen gehad vandaag, het is moeilijk een compromis te zoeken tussen de langzame en snelle bochten. Wat we in de ene winnen, verliezen we in de ander! We hebben keus over de banden gemaakt, ook hebben we al een strategie voor de race. We zullen vanavond naar de data kijken om een stapje voorwaarts te maken voor morgen, dat hebben we nodig.”

Loading