Problemen voor Red Bull op eerste dag

Red Bull heeft een slechte start gemaakt in Maleisië. Op het circuit van Sepang kwam David Coulthard in de eerste vrije training met een gebroken wielophanging tot stil stand. Red Bull besloot meteen de auto van de Schot niet meer de baan op te sturen.

In een officieel statement liet het team weten de oorzaak van de gebroken wielophanging te onderzoeken. Om meer tijd te hebben voor de volgende sessies op morgen is daarom besloten de bolide van Coulthard niet in de tweede sessie te laten rijden.

In Australië viel Coulthard ook met een gebroken wielophanging uit, dit nadat hij in aanraking kwam met Super Aguri’s Anthony Davidson. Volgens teamgenoot Mark Webber lijkt de wielophanging van Red Bull erg zwak te zijn, de Australiër liet weten dat het team hierna moet kijken zeker met het oog op Grand-Prix zoals die in Monaco.

De stewards van de Grand-Prix van Maleisië hebben inmiddels met het team van Red Bull gesproken. De stewards wilden tekst en uitleg over de wielophanging.

Red Bull kende sowieso een slechte start in Maleisië. Na het incident van Coulthard kwam Mark Webber tot stil stand met een opgeblazen Renault motor. Bij zusterteam Toro Rosso crashte Sebastian Vettel nadat zijn remschijf ontplofte en kreeg Sebastian Bourdais te maken een kapotte Ferrari krachtbron.

Loading