Productieve tests voor BAR

[photo1] Het British American Racing Team heeft gisteren de 3 daagse test succesvol afgesloten. Het was de eerste productieve test van het team waarin Olivier Panis, Jacques Villeneuve en Anthony Davidson allen 2 volle dagen testten.
Het voornaamste doel van de tests was de wagens klaar te maken voor de Grand Prix van Oostenrijk komend weekend. Zo werden er veel setups getest en daarnaast heeft men de motor en banden kunnen analyseren.

Panis en testrijder Davidson begonnen dinsdag met de tests. Panis wist 68 rondes af te leggen, 2 meer dan teamgenootje Davidson. Daarnaast wist Panis een onofficieel ronderecord te rijden van 1.17.567

Op woensdag waren Panis en Villeneuve degene die aan het testen moesten. Panis reed 54 ronden en wist zijn snelste tijd te verbeteren naar een 1.17.090 Villeneuve was minder gelukkig; Hij kon alleen de ochtendsessie meedoen door elektrische problemen.

Donderdag was een compleet andere dag dan de voorgaande 2 dagen. Door de hevige regen konden Villeneuve en Davidson de regenbanden van Bridgestone testen wat zeer goed uitkwam gezien het wisselvallige weer in de Oostenrijkse Alpen waar de komende Grand Prix verreden zal worden. Villeneuve reed vandaag 90 ronden. Davidson wist er 53 af te leggen.

Panis was tevreden na afloop van de tests:
“We hebben een positieve test gehad hier in Estoril en we hebben electronische vorderingen gemaakt. Daarnaast zullen we dit weekend over iets meer PK beschikken en dat is erg mooi aangezien de A1 Ring een PK circuit is. Ik denk dat er een goede rede is om optimistich te zijn als we het weekend daar in deze lijn voort kunnen zetten.”

[photo2]Villeneuve was iets minder positief:
“Woensdag heb ik veel tracktime verloren door het elektrische probleem, maar gelukkig ging het donderdag beter. Ik heb mijn meeste rondes in natte omstandigheden gereden en we hebben wat vooruitgang geboekt voor Oostenrijk.”

Vooruitkijkend naar de komende race verwacht het team beter af te zijn dan 2 weken geleden in Spanje, maar ze geven toe dat er nog steeds veel werk moet worden verricht:
“De betrouwbaarheid word elke race beter en dus is ons doel om beide bolides aan de finish te krijgen.”

Loading