Prost Grand-Prix vecht door

Ondanks een onzekere toekomst vecht het team van de Fransman Alain Prost door. Het personeel werkt hard aan de nieuwe bolide, terwijl het team nog geen motor heeft. Tevens is het budget nog niet helemaal rond.

Het team heeft het werk aan de AP05 volgens normaal plan afgerond. Voor de volgende ontwikkelingsfase ontbreken bij het team echter de financiële middelen. Volgens een woordvoerder van het team is er een prototype en een 1:1 schaalmodel van de Prost AP05 gereed.

Heinz Harald Frentzen die zijn handtekening nog onder geen enkel contract heeft gezet heeft in het schaalmodel plaatsgenomen om de zitpositie van de coureur te bekijken.

De bolide is getekend rondom de Ferrari krachtbron van 2000. Prost Grand- Prix is momenteel met Ferrari in onderhandeling over een mogelijke verlenging van de samenwerking. Volgende week hoopt het team daarover meer duidelijkheid te hebben. Alleen Sauber maakt volgend seizoen gebruik van de Ferrari motoren van dit jaar.

De bolide zal pas vlak voor de eerste Grand- Prix gereed zijn, het is nog niet bekend of het team voor de eerste Grand- Prix kan testen. Over de coureurs is ook nog weinig bekend, het team is in onderhandeling met de Duitser Heinz Harald Frentzen. De Belg Bas Leinders heeft tegenover diverse media laten weten ook in onderhandeling te zijn, voor een stoeltje zou de Belg ruim 9 miljoen Euro moeten betalen.

Loading