Race & Rally International

[photo1]Vrijdag gaat in het Mecc Maastricht de tweede editie van Race&Rally van start. Net als vorig jaar biedt de show weer een unieke mix van show en beleving in combinatie met het beste wat auto- en motorsport te bieden heeft.

De organisatie Race&Rally International heeft weer hun uiterste best gedaan om enkele primeurs binnen de deuren te halen. De grootste primeurs dit jaar zijn de Le Mans-grid met de Bentley Speed8 en de première van de Film Michel Vaillant, die opgenomen werd tijdens de 24 uur van Le Mans in 2002. Ook de Nederlandse inbreng in de Le Mans grid is groot. De Spyker C8 Double12 R waarmee het Orange Spyker team deelnam aan Le Mans, zal schitteren naast de auto’s van de Jan Lammers en Mike Hezemans, de Dome-Judd S101 en de Pagani Zonda GR. Op de Formule 1-grid staan onder meer de kampioenschaps bolide van Michael Schumacher, de McLaren MP4/18, de Williams FW25, de BAR 003 en de Toyota TF103.

Hoewel DTM ook dit jaar vertegenwoordigt is op Race&Rally, zal de Duitse inbreng toch wat minder zijn als vorig jaar. Hiervoor in de plaats komt echter wel de Dutch Supercar Challenge met de Marcos Mantis, Renault Clio v6, de TVR Tuscan Speed 6 en verschillende BMW’s, Porsches en Ferrari’s.

Ook dit jaar is er weer een Live Action Arena, met als grootste attractie de komst van ex-DTM-coureur Patrick Huisman, die met zijn Porsche Supercup-wagen de Mecc-vloer van een rubberen laagje zal gaan voorzien. De tribunes in de Live Action Arena bieden plaats aan 3000 toeschouwers, waardoor er optimaal genoten kan worden van de race- en rally-demonstraties, freestyle-sprongen en de spectaculaire stunts. Tussen de demonstraties door kan het publiek zelf rijden op karts die beschikbaar gesteld zijn door het Michael Schumacher Kartcenter.

Op het Central Stage zullen coureurs, teamchefs en toonaangevende constructeurs tekst en uitleg geven over het voorbije en het komende seizoen, waaronder enkele DTM-coureurs. Het absolute hoogtepunt van de beurs is de Shownight, die gehouden wordt op zaterdagavond 17 januari. Alle coureurs die tijdens het weekend gastdemonstraties in de Live Action Arena geven zullen dan in actie komen, maar ook zullen tal van andere toprijders acte de presence geven en achter het stuur kruipen, waaronder Mike Hezemans met zijn Viper. De presentatie van de Shownight is in handen van Formule 1-commentator Olav Mol. Om zeker te zijn van een plaats op de tribunes is het verstandig om voor 12 januari te reserveren. De aanvang van de show is om 20.30 uur.

Meer informatie over de Race & Rally-beurs vind je op www.race-rally.net

Openingstijden Race&Rally 2004
Vrijdag 16 januari: 10.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag 17 januari: 09.00 uur tot 18.00 uur
Race & Rally-Shownight: 19.00 uur tot ca. 24.00 uur
Zondag 18 januari: 09.00 uur tot 18.00 uur

Entreeprijzen
Volwassenen: € 13,50
Kinderen (4 t/m 14 jaar): € 06,50
Familie kaart (2+2): € 33,50
Race & Rally-Shownight: € 27,50

Loading