Raikkonen naar McLaren?

De Engelse krant The Mirror schrijft dat Kimi Raikkonen met McLaren in gesprek is voor een contract voor volgend seizoen. Raikkonen, die tussen 2002 en 2006 al voor McLaren reed, heeft voor volgend jaar nog een contract met Ferrari.

Ferrari zou echter Fernando Alonso in huis willen halen waardoor Raikkonen plaats moet maken. Volgens The Mirror heeft Raikkonen wel oren naar het stoeltje bij McLaren, maar alleen als McLaren hetzelfde salaris als Ferrari gaat betalen. Naar verluidt verdiend Raikkonen nu 49 miljoen Dollar per jaar.

Heikki Kovalainen zou plaats moeten maken bij McLaren. Kovalainen zou in beeld zijn bij Renault en Williams. Nico Rosberg, die ook met McLaren spreekt, zou dan niet van Williams naar McLaren gaan maar naar BrawnGP. Dit zou onderdeel uitmaken van de overeenkomst die BrawnGP met Mercedes heeft gesloten.

Het blijft natuurlijk speculeren maar feit is dat het “silly season” nu vol in gang is gezet. De grote namen Kimi Raikkonen en Fernando Alonso, en in mindere mate ook Robert Kubica, hebben dit jaar de sleutels in handen.

PG