Ralf Schumacher moet wachten op medische test — Update —

Het is niet zeker of Ralf Schumacher deel zal nemen aan de kwalificatie voor de Grand-Prix van Amerika. De Duitser die gisteren hard in aanraking kwam met de muur klaagt over verslechterd zicht.

Doctoren hebben een hersenscan gemaakt waarvan de resultaten nog niet bekend zijn. Voor de kwalificatie zal de Toyota piloot een medische test moeten afwerken die hij goed moet afsluiten. Mocht de Ralf Schumacher niet mogen rijden dan zal Ricardo Zonta hem vervangen.

Ralf Schumacher crashte gisteren nadat zijn linkerachterband plotseling explodeerde, enkele voor de crash van Schumacher gebeurde hetzelfde met Zonta. Michelin en Toyota onderzoeken de zaak momenteel, tot nu toe is de oorzaak nog niet bekend. Wel is bekend dat tot vlak voor de crash niets opmerkelijk is te zien aan de verzamelde data.

Update
Na de medische test hebben de FIA doctoren besloten dat Ralf Schumacher niet mag rijden dit weekend.
“Dit is erg teleurstellend voor mij en het team”, aldus Ralf Schumacher. “Ik wens het team het allerbeste en ik ga er vanuit dat ik er in Frankrijk gewoon weer bij ben.”

Toyota benadrukt dat het een voorzorgsmaatregel is en dat Ralf Schumacher in Frankrijk weer zal rijden.

Toyota’s derde coureur, Ricardo Zonta, zal Schumacher de rest van dit weekend vervangen. De Braziliaan kwam tijdens de Grand-Prix van Brazilie van vorig jaar voor het laatste in een race in actie.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading