Reactie van Ho-Pin Tung

De Chinese-Nederlandse coureur Ho-Pin Tung is door het Renault F1 team uitgenodigd om volgende week deel te nemen aan een young-driver test sessie op het Spaanse circuit in Jerez. Diverse andere Formule 1 teams zullen tijdens die test nieuwe ontwikkelingen en nieuwe talenten testen. Vanaf het begin van Ho-Pin Tung’s loopbaan was het zijn droom en ambitie om ooit de eerste Chinese Formule 1 coureur te worden.

Ho-Pin Tung heeft al een paar jaar een samenwerkingsverband met Gravity Sports Management welke nu zijn vruchten afwerpt. “We hebben de laatste jaren hard samengewerkt met Gravity wat ons in staat heeft gesteld om in verschillende kampioenschappen deel te nemen waardoor ik veel ervaring heb kunnen opdoen. Nu ben ik op een nieuw punt in mijn loopbaan beland en sta op het punt om in de Formule 1 terecht te komen”, aldus Ho-Pin. Internationaal gezien is Chine een belangrijke markt waar voor de competitieve Ho-Pin een hoop support vandaan kan komen.

Ho-Pin Tung kent het circuit van Jerez nog van zijn eerste Formule 1 ervaring met het team van BMW Williams een paar jaar geleden. Ho-Pin had destijds de test gekregen als gevolg van zijn oppermachtige optreden in de Formule BMW Asia.

De laatste weken heeft Ho-Pin zich geprepareerd voor het echte werk volgende week. Zowel mentaal als fysiek is hij volledig klaar voor een succesvolle test op Jerez. “Ik wil nog niet te ver op de zaken vooruit lopen maar ik hoop dat mijn nieuwe Formule 1 optreden het team kan voorzien van belangrijke informatie over de auto en de nieuwe onderdelen. Ik kan niet wachten tot ik in mag stappen.”

De gelukkige coureur voegt daaraan toe: “Ik ben het Renault F1 team ontzettend dankbaar alsmede Gravity Sport Management en mijn sponsoren waardoor deze test mogelijk is gemaakt. Ik pak deze kans met beide handen aan. Formule 1 rijden is nog steeds mijn doel.”

Volgende week zal Ho-Pin Tung worden vergezeld door een grote delegatie van de Chinese Media waaronder vertegenwoordigers van het grote tv station CCTV die verslag van deze test zullen doen.

Onlangs sloot Ho-Pin het Superleague Formula seizoen nog af met een uitmuntende overwinning op het Spaanse Jarama circuit.

(pg)