Reacties op komende Formule 1 debuut Doornbos

[photo1]Met de komst van Robert Doornbos bij Minardi krijgt Christijan Albers ook een nieuwe teamgenoot. Het lijkt Albers niet veel te doen nu hij een landgenoot als teamgenoot heeft.

“Mijn doel was begin van het seizoen om Patrick te verslaan”, zo verteld Albers. “En dat streven is niet veranderd. Ook niet nu Robert Doornbos mijn teamgenoot is. Het is jammer dat Friesacher halverwege het seizoen moet stoppen vanwege financiële problemen. Maar goed, het is Formule 1. Gelukkig hebben wij onze zaakjes op orde.”

Critici in Nederland zijn bang dat Doornbos en Albers elkaar zullen schaden. De manager van Doornbos denkt hier anders over:
“Ik verwacht dat de competitie met Albers sportief en spectaculair zal zijn. Twee Nederlanders in één team, daar mogen jullie trots op zijn. Sommige mensen maken zich daar in Nederland misschien zorgen over, maar ik niet. En Robert zeker niet. Ik denk dat we in Hockenheim een opwindend weekeinde tegemoet gaan.”

Jos Verstappen, die in 2003 als eerste Nederlander bij Minardi reed, liet op zijn website weten blij te zijn dat Doornbos bij Minardi zal gaan racen.
“Ik vind het fantastisch voor die jongen. Kijk, hij is nog jong en wil alle kansen aangrijpen die zich in de Formule 1 voordoen. Bij Jordan kon hij alleen maar op vrijdag rijden, maar nu bij Minardi drie dagen lang. En een volledige race. Voor zijn ervaring is het niet verkeerd. Hij kan nu de strijd aangaan met Christijan Albers. Een mooie uitdaging voor hem.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading