Reacties op schorsing B.A.R

[photo1]B.A.R Honda liet in een officieel persbericht weten onthutst te zijn over de gekregen straf. De FIA zelf is van mening dat B.A.R niet mag klagen.

Waarschijnlijk is het laatste woord over deze zaak nog niet gezegd, B.A.R heeft namelijk enkele advocaten aan het werk gezet om te kijken of het team kans maakt in een civiele rechtszaak.

Formule 1 tycoon Ecclestone heeft het team alvast gewaarschuwd: “Het was een eerlijke beslissing en het team is er makkelijk vanaf gekomen. Als B.A.R in een civiele rechtbank protest aantekent nemen ze een enorm risico. B.A.R is aan het begin van dit seizoen al gewaarschuwd en dat hebben ze negeert, dat zal een rechter in een civiele rechtbank ook vertellen.”

FIA president Max Mosley is het volledig met Ecclestone eens. “Het is heel makkelijk. Na de Grand-Prix van San Marino is B.A.R gevraagd om alle benzine uit de auto te halen. Het team zei dit gedaan te hebben. Bij controle bleek er nog 15 liter benzine in de auto te zitten, ik vind dat ze er vrij licht vanaf gekomen zijn.”

Voor de B.A.R coureur was er wel begrip. De WK-leider Fernando Alonso had vooral met Jenson Button te doen. “Jenson reed een fantastische race in San Marino. Hij verdiende die podiumplaats. Maar goed regels zijn regels en als je je daar niet aan houdt dan dien je te worden bestraft. Ik vind het wel sneu voor Button en Sato dat zij de komende twee Grand-Prix moeten missen terwijl zij hier niets aan kunnen doen.”

B.A.R is wel aanwezig in Barcelona en heeft de bolides en de pitboxen inmiddels opgebouwd. Volgens kenners zou B.A.R op het circuit van Barcelona sterk kunnen presteren omdat de baan de bolide van B.A.R goed ligt. Het team zal dit weekend echter niet in actie mogen komen. Voor Honda zal het extra zuur zijn dat het ook de meest prestigieuze Grand-Prix van de Formule 1 kalender, die van Monaco, zal moeten missen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading