Renault bereidt zich voor in Valencia

De Franse Formule 1 renstal Renault is aangekomen in Valencia, waar het zich voorbereidt op de Grand Prix van later deze maand terwijl deelname niet eens zeker is.

Spaans sportblad AS publiceerde foto’s van trucks die door het team zijn geparkeerd bij het permanente circuit van Ricardo Tormo, waar ook Moto GP races worden gehouden. Renault heeft de voertuigen daar gestald omdat het circuit dat eind volgende week gebruikt zal worden voor de Grand Prix van Europa nog niet beschikbaar is.

Renault is door de FIA geschorst nadat het team Fernando Alonso met een los wiel door liet rijden, terwijl de coureur hier zelf niet van op de hoogte was.

De beslissing stuitte binnen de F1 wereld op enig onbegrip en de uitspraak in het hoger beroep wordt op 18 augustus verwacht. Als de schorsing dan wordt omgedraaid zou Renault niet genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden op de race en om dat probleem te voorkomen zet het team de normale activiteiten door.

Ook als Renault wel aan de start mag verschijnen, is het maar de vraag wie plaats zal nemen in de tweede bolide, naast die van Alonso. De Braziliaan Nelsinho Piquet werd recent ontslagen en tot zover is er geen vervanger gepresenteerd.

(JR)