Renault coureurs brengen hele dag in simulator door

[photo1]Fernando Alonso en Nelson Piquet junior lijken goed voorbereid te zijn op de Grand-Prix op het stratencircuit van Valencia. Zowel Alonso als Piquet junior huurden een gehele dag een geavanceerde simulator die een Formule 1 bolide op het circuit van Valencia doet nabootsen.

Deze simulator is ontwikkeld door Nick Wirth en is één van de beste die momenteel beschikbaar is. Wirth werkte eerder voor Benetton en was teambaas bij het voormalige Formule 1 – team Simtek waar onder andere Jos Verstappen voor heeft gereden.

De simulator van Wirth is gebaseerd op een flight simulator. De simulator staat op poten met veren die alle bewegingen en krachten van een Formule 1 – auto maakt zoveel nabootsen. Voor het nabootsen van het circuit van Valencia heeft Wirth GPS gebruikt, hierdoor heeft hij elke hobbel of oneffenheid in het asfalt ook zo natuurgetrouw mogelijk in beeld kunnen brengen.

Momenteel beschikken alleen McLaren, Williams, Honda en Red Bull over goede simulators. Ferrari maakte gisteren bekend een topsimulator te gaan ontwikkelen. De andere teams maken regelmatig gebruik van de simulator van Nick Wirth, deze huur van deze machine kost bijna 7000 euro per dag.

Loading