Renault krijgt zwarte piet

Niet Red Bull maar Renault heeft de zwarte piet gekregen van de media nadat Sebastian Vettel zondag een vrijwel zekere zege verloor. Vettel kreeg problemen met zijn Renault motor terwijl ook Webber in de beginfase van de race motorische problemen kende.

Red Bull kende vorig jaar ook al veel problemen met de Renault motor die doorgaans ook niet als krachtigste wordt gezien. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Renault krachtbron ongeveer 30 paardenkrachten tekort komt ten op zichten van Ferrari en Mercedes.

Volgens Helmut Marko van Red Bull heeft zijn team vorig jaar geprobeerd over te stappen naar Mercedes. “Zonder arrogant te zijn, ze wilden ons niet. Ze zouden weten dat ze ons niet meer terug zouden zien op de baan als wij de dezelfde motor zouden hebben.”

Dit weekend maakte Autosport.com bekend dat Renault gaat proberen haar motor aan te passen, Marko hierover: “Ferrari en Mercedes hebben dit eerder ook gedaan. Renault wil ook wat aanpassingen maken om de betrouwbaarheid te verbeteren en het verschil met de rest recht te trekken. We hopen dat de FIA akkoord gaat.”

Volgens insiders is de Red Bull RB6 dit jaar qua chassis opnieuw erg sterk. Aangenomen wordt echter dat de achilleshiel de kwetsbare en minder krachtige Renault-motor zal zijn.

(pg)