Renault valt in de prijzen

Niet alleen in de Formule 1 wereld weet Renault prijzen in de wacht te slepen, ook daarbuiten krijgt Franse renstal de nodige waardering. Afgelopen maandag kreeg Renault een Laureus-award, een Oscar maar dan voor sporters.

De winnaars van een Laureus-award winnen niet alleen de prijs maar hebben ook zeker iets speciaals of bijzonders gepresteerd in de sport. Renault kreeg de award voor het winnen van het constructeurkampioenschap Formule 1 in 2005.

De jury die bestaat uit een aantal prominente sporters, waaronder oud Formule 1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi en de voetballegende Pelé waren van mening dat Renault het meeste recht had op de award.

Teambaas van Renault, Flavio Briatore, was in Barcelona aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. “Dit is een geweldige prijs voor het hele Renault F1 Team. Formule 1 is een sport waarin het teamverband niet door iedereen gewaardeerd wordt zoals dat eigenlijk wel zou moeten. Bij Renault weten we dat het team een hart heeft en dat hart zijn de mensen. Deze prijs is dan ook voor de meer dan 800 mannen en vrouwen die ervoor gezorgd hebben dat we afgelopen jaar kampioen zijn geworden,” aldus Briatore.

Fernando Alonso, die genomineerd was in de categorie Sportman van het jaar wist niet met de felbegeerde prijs naar huis te keren. De titel Sportman van het jaar ging naar de tennisser Roger Federer.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading